„V První brněnské strojírně stavíme na dobrých vztazích a porozumění potřebám zaměstnanců. Jsem přesvědčen, že aby se na Velkobítešsku žilo o něco lépe, je i mezi jednotlivými obcemi a občany třeba rozvíjet podobné vztahy. Občané Bítešska mají nyní příležitost se spojit bez ohledu na různé názory a vzájemně si pomoci. Chci, aby náš region měl zastoupení na kraji, a proto podporuji Tomáše Kučeru, Josefa Macha a Františka Bradáče.“

Ing. Milan Macholán

generální ředitel PBS Velká Bíteš, a.s.

Odpovězte na soutěžní otázku a vyhrajte skvělé ceny! Odpovědi spolu se jménem a adresou pošlete nejpozději do 8. října 2016 na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo sms na 777 668 473.

Soutěžní otázka: Jak se jmenuje kandidát KDU-ČSL na hejtmana kraje Vysočina?

1. cena: Zájezd do Bruselu pro dvě osoby na pozvání Tomáše Zdechovského, europoslance za KDU-ČSL

2. cena: Dárkový koš od senátora Fr. Bradáče za 1 500 Kč

3. cena: Dárkový koš od Josefa Macha za 1 000 Kč

4. cena: Dárkový koš od Tomáše Kučery za 500 Kč

5. - 7. cena: Láhev medoviny (věnuje Ing. Pavel Janšta)

8. – 9. cena: Poctivý med z Bítešska (věnuje Ing. Pavel Janšta)

10. – 12. cena: Vstupenky pro dva na koncert Bítešského hudebního půlkruhu (věnuje Otto Hasoň)

13. – 15. cena: Dárkový balíček sladkostí POEX

16. – 18. cena: Dárkový balíček zubní hygieny (věnuje MUDr. Eva Brázdilová)

„Podporujeme Josefa Macha (starostu Osové Bítýšky), Tomáše Kučeru (místostarostu Velké Bíteše) a Františka Bradáče (senátora z Velkého Meziříčí) ve volbách do krajského zastupitelstva. Chceme mít díky nim informace a přístup k dění na krajské úrovni.“

Ing. Ladislav Melichar, starosta Březí

Květuše Dubjuková, starostka Záblatí

Odpovědi našich zastupitelů pro Exit 162

Tomáš Kučera (KDU-ČSL):

Byl jsem jedním ze 45 zastupitelů kraje. Všechny aktivity tedy byly o týmové práci s kolegy z KDU-ČSL i ostatních stran. Podrobně mapuji výstavbu vysokorychlostní tratě protínající náš region. V Bíteši se nám podařilo změnit její vedení tak, aby byla až za dálnicí, kde zároveň bude zastávka Velká Bíteš. Jsem s tím spokojen. V rámci výboru pro regionální rozvoj VRR jsme připomínkovali nastavení některých dotačních programů. Kolegové ve výboru regionálního rozvoje podpořili návrh, který jsme podali společně se starostou Třeště, na možnost použití dotací z Fondu Vysočiny na více místních částí v rámci jednoho města, kdy byly místní části měst diskriminovány v možnosti čerpání dotací proti samostatným obcím. Toto opatření velmi pomůže Velké Bíteši, která má velký počet místních částí.

Josef Mach (KDU-ČSL):

Byl jsem místopředsedou dopravní komise a podílel se na její práci. Jen připomenu, že kraj opravil například silnici Velkým Meziříčím a Jabloňovem, vybudoval kruhovou křižovatku ve Velké Bíteši a nyní rozjíždí opravu silnice do z Velké Bíteše do Křoví.  Podařilo se nám spravit silnici od Vlkova do Křoví. Dopravní komise se schází každý měsíc a několikrát jsem její jednání i vedl. Věnuje se zimní údržbě silnic, rozvrhu oprav komunikací, plánu činnosti Správy a údržby silnic a dopravní obslužnosti jak v autobusové, tak ve vlakové dopravě.

Dopravní komisi Rady Kraje Vysočina byl dlouhodobě projednáván hodně obsáhlý materiál s názvem "Veřejná doprava Vysočiny". Tento byl dopravní komisí schválen s doporučením Radě Kraje Vysočina, aby ho též přijala. Intenzivně pracuji na tom, aby byla veřejná doprava na Vysočině propojena s Integrovaným dopravním systémem Jihomoravského kraje, a vypadá, že se to podaří.