Vážení spoluobčané,

mikroregion Velkomeziříčsko-Bítešsko je nádherným koutem Vysočiny. Žijí zde pracovití a podnikaví lidé. Mají blízko k tradicím venkova a zároveň jsou v těsném spojení s moderním životem moravské metropole Brna. Poloha na pomezí dvou krajů znamená, že se musíme snažit, aby hlas našich obcí byl slyšet na krajské úrovni.

Minule se nám třem podařilo těsně proklouznout do zastupitelstva kraje Vysočina, a to díky Vašim preferenčním hlasům. Každý z nás jich potřeboval tisícovku, a nakonec jsme získali jen o něco málo víc. Díky Vašim hlasům máme přehled, co se na kraji děje a jaké budou dotace. Můžeme se ozvat, když jde o zájmy Velké Bíteše, Velkého Meziříčí i okolních obcí. V krajském zastupitelstvu jsme se mimo jiné ozvali proti rušení policie v Bíteši a zasadili o opravy silnic v okolí. Letos se z krajských peněz financuje kruhový objezd a oprava ulice Na Valech ve Velké Bíteši. Podařilo se zachovat gymnázium ve Velkém Meziříčí.

Máme radost, že naši práci ocenili starostové dvaceti okolních obcí a vyjádřili nám v těchto volbách podporu. Chceme obcím v našem mikroregionu pomáhat a starostům přinášet aktuální informace o dění na kraji. Pokud se na Vysočině zavede integrovaný dopravní systém, budeme chtít, aby byl propojen s jihomoravským a abychom na jednu jízdenku jezdili do Brna, Žďáru i Velkého Meziříčí. Chceme, abyste si mohli zvolit svou nemocnici a nebyli odkázáni jen na nemocnice v kraji Vysočina. Chceme, aby ve Velké Bíteši byla zachována policie. Podpoříme opravy silnic na Bítešsku, Velkomeziříčsku, Křižanovsku i Tasovsku.

Aby se vše podařilo, je důležité spojit síly. Žádná jiná strana nemá tak silné zastoupení kandidátů z Bítešska. Prosíme, podpořte nás i letos. Na kandidátce KDU-ČSL máme čísla 11, 28 a 37. Spolu s námi podpořte Jaromíra Kalinu, kandidáta na hejtmana s číslem 1.

Krajské volby budou 7. – 8. října. Přijďte k nim a podpořte svým hlasem Bítešsko a Velkomeziříčsko. Za preferenční hlas děkují

František Bradáč (č. 11)                                       Tomáš Kučera (č. 28)                                         Josef Mach (č. 37)