Tradiční drakiáda, na kterou jsou Bítešáci zvyklí už několik let, se letos uskuteční v neděli 9. října od 14.30 hodin.

„Zaměřte svou pozornost na výběr draka. Je úplně v pořádku donést si draka z obchodu, ale pokud si někdo vyrobí draka vlastnoručně, bude mít určitě výhodu a větší šanci získat některou ze soutěží, které budou organizátoři vyhlašovat,” říká místostarosta Tomáš Kučera, který bude odměňovat vítěze.

Určitě si můžete vsadit, že bude vyhlášen celkově nejvýše letící drak a také nejoriginálnější drak, další soutěže si zatím organizátoři nechávají jako překvapení. Připraven bude také skákací hrad a dorazí také bítešští dobrovolní hasiči, takže hlavně děti si budou moci vyzkoušet, jaké je to hasit požár a použít hasičskou stříkačku.  Louka, kde se akce koná, je na konci města u propojovací cesty mezi Chobůtkami a PBS. Akci pořádá Kolpingova rodina Velká Bíteš a KDU-ČSL ve spolupráci bítešskými dobrovolnými hasiči.