Druhou březnovou neděli se uskutečnilo další setkání z cyklu Bítešské akademie, tentokrát byl jejím hostem Eduard Rovenský. Host je to poněkud netradiční, neboť obvykle jsou zváni lidé mimobítešští. Eda však již Bíteš značně "přerostl", a mnozí spoluobčané uvítali možnost se s ním setkat.

Eda je velmi zajímavou osobností spojující v sobě mnoho různých aktivit. Těmi nejviditelnějšími v současné době je hudba a veřejný život ve městě.

Díky talentu, vytrvalosti a jistě i štěstí se mu povedlo nastartovat dráhu rappera a písně jeho skupiny Poetika hrají rádia po celé zemi. Z jeho koníčka se tak stal i zdroj obživy. Pro posluchače bylo jistě zajímavé si poslechnout, jak se klukovi z Bíteše taková věc podaří, stejně jako co vše taková kariéra obnáší.

Protože je Eda bítešský patriot a nechce jen kritizovat či "burcovat" ve svých textech, rozhodl se vstoupit do veřejného života a snažit se udělat něco pro své město a spoluobčany. Stal se městským radním a poznává úskalí mnohdy radostné a prospěšné, ale bohužel často i nevděčné práce.

Mám velkou radost, že v našem městě žije člověk, který přes svůj nepopiratelný úspěch zůstává naprosto skromný, nelení i přes časové vytížení udělat něco pro druhé a že jeho písně nejsou jen pouhé texty.

/ Aleš Koubek