Jak ve Velké Bíteši, tak v okolních obcích KDU-ČSL suverénně vyhrála volby. Získala 34 procent hlasů, což je zhruba stejný výsledek jako další tři strany dohromady. Kdyby volby na Vysočině dopadly jako na Bítešsku, dostane se do krajského zastupitelstva šest stran.

KDU-ČSL uspěla i v celém kraji. Pro nás to znamená, že ze tří kandidátů, které jsme podporovali, se do krajského zastupitelstva dostal pouze František Bradáč. Tomáš Kučera i Josef Mach získali na Bítešsku 65, resp. 67% preferenčních hlasů. I přes tuto velkou podporu, kterou získal málokterý kandidát, nicméně těsně nepostoupili do zastupitelstva kraje Vysočina.

Je to pro nás výzva, abychom se příště ještě více snažili. Lídr KDU-ČSL Jaromír Kalina, naši zastupitelé, z nichž nejblíže má do Bíteše František Bradáč, budou zájmy Velkobítešska na kraji i nadále zastupovat.

Děkujeme všem dobrovolníkům, kteří pomáhali s naší kampaní na Bítešsku, děkujeme starostům sousedních obcí za podporu a budeme dále pracovat ve prospěch našich obcí.

Za tým spolupracovníků

Tomáš Kučera, Josef Mach, František Bradáč, Ladislav Koubek

Výsledky voleb v obcích Velkobítešska - viz http://volby.cz/pls/kz2016/kz351?xjazyk=CZ&xdatum=20161007&xkraj=9&xpm=747&xstrana=24

KDU-ČSL 840 34,17